argo ccgd

Publicatie

Rapport “How can social protection systems, interlinked with the access to public services and sustainable infrastructure, contribute to achieve gender equality and the empowerment of women and girls?

In opdracht van de Adviesraad Gender en Ontwikkeling (ARGO) onderzoekt deze studie de verbanden tussen de drie belangrijkste onderwerpen die tijdens de 63e Commissie voor de status van vrouwen van de Verenigde Naties zullen worden besproken. Dit zijn sociale bescherming, toegang tot openbare diensten en duurzame infrastructuur en de manier waarop zij kunnen bijdragen tot gendergelijkheid en empowerment van vrouwen.

 

De onderzoekers deden een literatuurstudie van academisch onderzoek, beleidsdocumenten, projectrapporten en evaluaties over elk van de drie thema’s en maakten een overzicht van casestudies die in verschillende mate en met wisselende resultaten rekening houden met de verbanden tussen de drie thema's. Op basis hiervan hebben de onderzoekers een reeks aanbevelingen geformuleerd.

 

De studie is in het Engels. Het bevat de namen van de auteurs, die dienovereenkomstig moeten worden geciteerd. De bevindingen, interpretaties en conclusies in dit document zijn volledig afkomstig van de auteurs. Hun standpunten vertegenwoordigen niet noodzakelijk de standpunten van de ARGO of haar leden.

 

Foto credit : CC, Solidarity Center, 2015

Misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies

De Cookies zorgen voor een goed werkende website

Akkoord en sluiten