argo ccgd

Advies - 24/09/2019

Advies over het kaderen van de Belgische genderstrategienota en het genderactieplan binnen de internationale Agenda 2030

In 2016 werd een genderstrategienota en genderactieplan met indicatoren goedgekeurd die de prioritaire krachtlijnen uitzetten voor de interventies van de Belgische ontwikkelingssamenwerking op vlak van gendergelijkheid. Beide documenten werden aangenomen op het moment dat de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) net van start ging. 

De indicatoren voor de 17 SDG’s en de 169 subdoelstellingen waren nog volop in ontwikkeling. Na drie jaar vond de ARGO het tijd om het Belgische genderactieplan met indicatoren onder de loep te nemen. In opdracht van de ARGO werd een studie gemaakt met als doel de genderstrategienota en het genderactieplan van de DGD te kaderen binnen de Agenda 2030. De ARGO formuleerde aanbevelingen op basis van de resultaten van de studie om de genderstrategienota en het actieplan te versterken in functie van deze Agenda.

 

Foto credit : UN Photo - Cia Pak

Misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies

De Cookies zorgen voor een goed werkende website

Akkoord en sluiten