argo ccgd

Event - 30/05/2022

Klimaat en gendergerelateerd geweld - waarom en hoe deze met elkaar verbinden in het beleid?

De Adviesraad Gender en Ontwikkeling organiseerde 30 mei 2022 een webinar “Klimaat en gendergerelateerd geweld - waarom en hoe deze met elkaar verbinden in het beleid?”.

 

Klimaatverandering doet, net als alle humanitaire crisissen, genderongelijkheid en gendergerelateerd geweld toenemen. De strijd tegen dergelijk geweld is te vaak een blinde vlek in het klimaatbeleid.

 

Tijdens het webinar presenteerden we een vergelijkende analyse van deze twee onderwerpen. Experten van internationale organisaties en van het Globale Zuiden lichten hun ervaringen en vaststellingen toe. Kom en ontdek hoe antwoorden op de klimaatverandering ook rekening moeten houden met gender, en meer in het bijzonder met de strijd tegen gendergerelateerd geweld.

 

Dit webinar wordt georganiseerd door de Adviesraad voor Gender en Ontwikkeling in samenwerking met: 11.11.11, ACLV-CGSLB, ACV-CSC, Conseil des femmes francophones de Belgique, CNCD-11.11.11, Eclosio, Le monde selon les femmes, Oxfam-Belgique, Plan International Belgique, Vrouwenraad

Misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies

De Cookies zorgen voor een goed werkende website

Akkoord en sluiten