argo ccgd

Event - 10/11/2023

Reimagining power structures: the potential of feminist foreign policy

De Adviesraad Gender en Ontwikkeling nodigt u uit voor de internationale conferentie “Reimagining power structures: the potential of feminist foreign policy”. De conferentie vindt plaats op woensdag 17 januari van 9u tot 17u in het Enabel Conference Center te Brussel (147 Hoogstraat 1000 Brussel).

 

In januari 2024 begint België aan zijn voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en zal het de gelegenheid aangrijpen om gendergelijkheid centraal te stellen in zijn externe optreden en dat van de EU. Gendergelijkheid en de rechten van vrouwen en meisjes in al hun diversiteit behoren tot de prioriteiten van het Belgische beleid, onder meer via internationale solidariteit. België pleit en neemt actie voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, de verdediging van de ruimte voor middenveldorganisaties en de uitbanning van alle vormen van gendergerelateerd geweld en discriminatie, ook tegen LGBTQI+-personen. 

 

Kom op deze internationale conferentie meer te weten over het belang van het versterken van feministische bewegingen in buitenlands beleid en internationale solidariteit. Het zal ook een gelegenheid zijn om de uitdagingen en kansen van een feministisch buitenlands beleid voor België en de Europese Unie in een steeds veranderende politieke context te verkennen.

 

► Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht via deze link:

https://forms.office.com/e/KDHAFQT9bD 

 

Het volledige programma vindt u in bijlage (download).

 

► De talen van het evenement zijn Frans, Nederlands en Engels. Simultane vertaling is voorzien. In het programma wordt aangegeven wanneer er geen vertaling beschikbaar is.

 

► Voor meer informatie: info@argo-ccgd.be

 

De conferentie wordt georganiseerd door de Adviesraad voor Gender en Ontwikkeling in samenwerking met 

En bedankt aan Enabel voor het hosten!

 

Misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies

De Cookies zorgen voor een goed werkende website

Akkoord en sluiten